Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Hässlö Flygplats ska givetvis behållas

Lägger man ned Hässlö Flygplats, så kommer vi aldrig att få tillbaka den. Siktar politikerna på att Västerås ska växa (storstad?)? Då är det klart och givet att Hässlö Flygplats ska vara kvar och utvecklas.

1985 köpte Västerås Stad flottiljområdet i syfte att skapa ett utbildningscentrum. Dags att sätta igång! För kommande generationer ska Hässlö Flygplats givetvis finnas kvar. Sätt passaren på Västerås Flygplats och ta 5-10 mil i omkrets så ser man vilket stort upptagningsområde det finns. Säkert är det många som skulle åka till Hässlö, hellre än att åka till det alldeles för stora Arlanda. En bättre ledning och bättre marknadsföring måste till. Försök att genom staten få stationera några brandflygplan på Hässlö. Västerås och Hässlö måste i nuvarande läge också vara en bra reservplats för flygvapnet. Och varför inte mellanlandningar?

Hässlö har en av Sveriges längsta banor. Är inte de gamla fina hangarerna K-märkta? Vad säger Länsstyrelsen? Vad jag kan förstå så vill Landstinget ha Hässlö Flygplats kvar. Kommer Bromma att läggas ned så hälsar vi deras verksamhet välkomna till Hässlö i Västerås. Sen ska vi också tänka på att flygbränslet är under utveckling. Jag betalar gärna 250 kronor per år i skatt för att behålla Hässlö Flygplats. Tänk om man byggt Julpa-flygfältet på 1960-talet? Hemska tanke!

Så politiker – Förstör inte Västerås framtid – Se framåt!

Esbjörn Larsson

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare