Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Heder till William Holm

All heder till William Holm för hans krönika om att lägga ner skolslöjden. SVTs program svenska nyheter hade också inslag om skolslöjden. #skolslöjdnejtackjagärnöjd och smörknivar de erbjöd gick åt på mindre än en minut när de hade inslaget. Vi är många som minns slöjden med fasa från vår skoltid. Hur många skolelever har blivit av med kroppsdelar i någon elektrisk maskin på träslöjden? Bör vara en del. Varför träslöjd för 10-åringar kräver elektriska maskiner förstår jag inte. När jag gick i skolan på 80-talet var slöjd något av det värsta jag visste.

Samma sak med bild. När jag gick i mellanstadiet hade vi en lärare som gillade att rita och han hånade  oss som inte kunde rita medan han hyllade de som ritade fint.

Sen har vi musik. Jag lyssnade inte på musik under min uppväxt och jag tvingades berätta för min musiklärare i högstadiet att jag inte kunde frågorna till provet då de utgick från att eleverna lyssnade på olika artister.

Ska jag ha något sytt eller snickrat finns det fackmän för detta. Jag är glad att jag inte fick ettor i dessa ämnen utan tvåor.  Rita har jag inte behövt göra sedan bildämnet i skolan.

Hemkunskapen var inte heller något att ha, men lära sig laga mat är bra. Idrott är bra om lärarna tar hänsyn till barnen individuellt och inte sätter betyg efter hur fort de springer eller hur bra de är på att klättra hinderbana i förhållande till andra.

Mattias Persson

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare