Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Hen – när man inte vet könet på fridsfursten

Annons

Den svenska kvinnans avundsjuka på sina manliga vänner och kolleger har blivit besvärande tydliga. Numera är också Jesus, kyrkans Herres manlighet också ifrågasatt. Man törs dock inte gå hela vägen och kalla honom hon – ännu, men det kommer. Så det får bli ett hen, en sorts mellanform innan man tar steget fullt ut.

Jag har ännu inte hör någon benämna Satan med hen. Han är nog fortfarande en han. Åtminstone i våra kvinnosakskvinnors feministiska ögon.

Om nu skolverket dessutom förvägrar våra skolbarn sanningen om hur det verkligen förhåller sig i dessa språkliga nymodigheter som läses in i bibeln har vi nog fler absurditeter att vänta oss vad gäller de i bibeln förekommande personerna.

Det verkar som om Svenska kyrkan i Västerås ligger långt framme när det gäller att inte söka sanningen i bibeln utan villa bort sig i det som inte står i bibeln.

Men de är inte ensamma om att tolka bibelns budskap efter eget skön. Kyrka efter kyrka faller till föga för politikernas låga kunskapsnivå. Det senaste är en rapport från den norra delen av Sverige förmedlad av Frida Park i Dagen

Hon skriver: "Det är lovvärt att Nordlundh, prästen i Pajala församling, på en direkt fråga är tydlig med att enda vägen till Gud går genom Jesus – allt annat hade nämligen handlat om religionsblandning."

Men hur tydligt framkom egentligen detta under dansnummer med inspiration från österländsk religion? Medan de muslimska bönerna ropades ut?

Medan de hinduiska mantran proklamerades under kyrktaket? Fick kyrkbesökarna höra att fredsfursten heter Jesus Kristus, hans ankomst till jorden, och att vi alldeles snart ska fira hans födelse världen över?

Det bär mig emot att påtala alla andra avvikelser från det som är själva uppdraget från den Herre som de så frejdigt benämner med sitt hen.

Så, vid närmare eftertanke är nog förvillelsen lika utbredd bland både kvinnliga och manliga anställda i Svenska kyrkan.

Stig Melin

Västerås

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare