Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Hets mot folkgrupp

Nu det får vara slut på kampanjen som pekar ut oss 70-plussare som ett coronasmittat kollektiv som helst skall isoleras i sammhället. Hets mot folkgrupp är i andra sammanhang straffbart. Jakten på oss 70-plussar har passerat den gränsen.

En stor del av oss har mycket bättre kondis och fysik än dagens 30-åringar. När morgonpigga panschisar är ute på sin morgonrunda och blir påhoppade med glåpord som ”försvinn härifrån” då har kampanjen tagit en felaktig vändning och orsakat mer skada än nytta. En annan uppmaning som jag inte förstår är att ”om ni 70-plussare måste handla, gör det tidigt på morgon och blanda inte er med övriga kunder på eftermiddagen”.

Varför skall vi fullt friska 70-plussare, som inte har haft en enda sjukdag de senaste 20 åren, portas från köpcentrat mellan vissa tider på dygnet?

Jag misstänker att samhället inte bryr sig ett skvatt om oss äldre även denna gång utan det handlar enbart om att inte en grupp medborgare skall belasta en redan underdimensionerad sjukvård.

Med all respekt för coronaproblemet i samhället och alla risker och konsekvenser det medför, men peka inte ut oss 70-plussare som ett homogent kollektiv och problem för att lösa krisen.

Paret 78+ och 73+ som springer halvmara och åker MC

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare