Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Höj myndighetsåldern

Insändaren "Ställ inte in studentkortegen", VLT 2 maj, från gymnasisten om att de vill fira sin gymnasieexamen (studenten togs bort 1968, student är man nu om man pluggar på högskola) visar att myndighetsåldern bör höjas från 18 till 20 eller 25 år. 18- och 19-åringar verkar inte mogna att ta vuxenansvar.  

Tycker ni att ni gått 13 år i skolan för att få detta? Till att börja med är det 12 år mellan första klass och sista gymnasieåret. För det andra så trodde jag nu gick i skolan för att lära er saker och inte festa. Ni vill att utspring ska ske med ett visst mellanrum. Hur ska det fungera? 10 minuter är avståndet normalt. 45 minuter är ett bra mellanrum eller hur och då får första klassen springa ur på förmiddagen och sista vid kvart-i-fem-ekot.

Insändaren av studenten visar vad skolungdomar egentligen tycker om den utarbetade sjukvårdspersonalen och de i riskgrupper.  Enda gymnasister av värde i pandemin är ni som utbildar er till vårdyrken.

Mattias Persson

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare