Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Holm, välkommen på ett besök

Käre Herr Holm! Välkommen på ett besök i verkligheten närhelst du hittar ut från ditt skrivbord! Läs på en smula om vad forskningen säger om vikten av praktiskt arbete för att kunna tillgodogöra sig det teoretiska. Endast en människa som vill att vårt samhälle ska stagnera och vår svenska entreprenörsanda ska självdö kan uttala sig som du gör här.

Ta dig en funderar på vad som byggt upp vårt land... kan det var uppfinningar och utvecklande av olika former av problemlösningar? Ja inte är det knattrande på en lap top och nedvärderande av handens arbete! Har du funderat på VILKA som bygger ditt hus? Dina möbler? Eller sytt dina kläder? Kanske är det inte så dumt att få jobba med sina händer.

Jag säger inte att svenska skolor massproducerar konsthantverkare eller ens skickliga slöjdare MEN den glädje som finns i en slöjdsal när barn och ungdomar får chansen att lära på andra sätt än i det vanliga klassrummet går inte att ta miste på. Så där ja! Sen kan du dra dina egna slutsatser och om det är för svårt så är du välkommen att höra av dig så kan vi som undervisar i ämnet Slöjd hjälpa dig att förstå varför man ska lära sig att slöjda och på vilket sätt ämnet utvecklats de senaste åren. Välkommen !

Tor Berg, Skiljeboskolan

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare