Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Hur har ni valt ut den bilden?

Annons

I VLT den 18 november finns en insändare med rubriken "Trött på att det luktar rök", som handlar om röklukt i en av Mimers fastigheter. Insändaren har en stor bild – fyra spalter – på en äldre rökande man med ursprung i Mellanöstern, Afghanistan eller annat land i den delen av världen.

Hur har ni valt ut den bilden? Om man, som säkert många gör, endast läser rubriken och tittar på bilden så blir det ett budskap jag undrar om "Hyresgäst med småbarn" eller VLT avsåg. Eller...?

Som publicister måste ni veta att en bild säger mer än 1000 ord, och då kanske ni borde välja dessa bilder med mer omsorg? Jag har full förståelse för de besvär insändarskribenten framför, men VLT bör vara varsam med hur ni – medvetet eller omedveten – genom val av bilder ger budskapet en tolkning som kanske inte alls fanns där eller var avsedd!

Annica Berg

Svar direkt!

Jag är ledsen om bilden till insändaren gav dig fel signaler.

När det ska väljas bilder till inläggen på debatt- och insändarsidor gör vi det med stor omsorg.

Tanken med bilden som jag valde till just den här insändaren var att visa upp mycket rök.

Maria Slagbrand

Insändarredaktör

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare