Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Hur kan VLT sätta en sådan hemsk rubrik?

"Juno fick diabetes – och en dödsdom", VLT den 7 juli. Man häpnar när man läser detta. Hur kan VLT ha den dåliga smaken att i tidning sätta en sådan fruktansvärd rubrik på artikeln om pojken Juno som har diabetes typ 1.

Med er förkärlek för stora fläskiga världskrigsrubriker drämmer ni till med en riktig obehaglig formulering i värsta kvällstidningsstil.

Diabetes typ 1 behöver inte alls innebära en dödsdom, trots att sjukdomen självklart innebär oro, besvär och problem. Varför hemfaller ni åt sådan skrivning när ni dessutom har fel? Man kan föreställa sig den oro och ångest som kan drabba de barn och ungdomar som läser denna förskräckliga rubrik.

Dåligt, VLT.

Ledsen anhörig till diabetiker

Svar direkt!

Jag håller med om att det är en hemsk rubrik, men den är korrekt.

Den handlar just om en familj som fick ett fruktansvärt besked som upplevdes som en dödsdom. Artikeln handlar också om familjens kamp, inte minst för att hjälpa andra familjer i samma situation.

Nej, precis som du säger behöver inte diabetes typ 1 innebära en dödsdom, vilket också framgår i artikeln. Men, i just detta fall har vi inte fel.

Artikelns syfte är inte att skrämma någon, utan att berätta just denna familjs historia – och dess vilja att hjälpa andra som är drabbade av samma sjukdom.

Daniel Nordström

chefredaktör och ansvarig utgivare, VLT

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare