Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Hur mycket är en sjuk människas framtid värd?

Att lägga ner flygplatsen i Sveriges 7:e största kommun, som har en ambition att vara 230 000 invånare år 2050, är inte bara beklagligt, det är kortsiktigt och dumdristigt.

Är det för mycket begärt att våra kommunalråd gör allt de kan för att hitta en lösning för att rädda en flygplats som varje vecka bidrar till att rädda liv?

Flygplatsen ligger 5 minuter med ambulans från länets största sjukhus, som regelbundet använder flygplatsen till organtransporter och ambulansflyg. Är det för mycket begärt att våra ledande politiker i S, L och MP är kompetenta nog att se värdet i detta? Att inse att samhällsnyttan flygplatsen ger berättigar dess överlevnad?

Är det för mycket begärt att våra kommunalråd gör allt de kan för att hitta en lösning för att rädda en flygplats som varje vecka bidrar till att rädda liv? Är det för mycket begärt att man i alla fall sätter sig ner med regionen och försöker hitta en lösning till medfinansiering?

När regionrådet, en partikamrat till Anders Telgebäck (S), i en intervju med VLT lyfter hur viktig flygplatsen är för regionen, att all organtransport inte kan ersättas med helikopter och att de är villiga att utreda medfinansiering om frågan ges lyfter frågan: Är det bara prestige för S, L och MP? Att gå till historien som de som tog spadtaget för en expansion västerut? Då kan inte en flygplats grusa planerna, samhällsnytta eller ej.

De ser inte att varje organ som kan lyfta med flyg från Västerås innehåller även löftet om en framtid för en svårt sjuk människa.

Telgebäck sa att han inte vill betala 20 miljoner för att behålla flygplatsen. Min fråga till honom blir då: Hur mycket är en sjuk människas framtid värd?

Tänk om!

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare