Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Hur skall man göra då? Carin Lidman (S)

Ja, hur skall man göra då? Man måste som förälder hela tiden ligga steget före, för att barnen som omfattas av LSS första paragraf, ska kunna få leva jämlikt och ha full delaktighet i samhällslivet.

Det är precis det som Amanda Agestav gör för sin son.

Periodvis är vår enda fritidsaktivitet att formulera ansökningar, yttranden, överklaganden samt söka information och stöd.

Man måste som förälder med barn som har funktionsvariationer, hela tiden driva sitt barn frågor, oftast mot enskilda handläggare, men även chefer och annan personal inom Västerås kommun, som inte har förståelse för hur LSS är uppbyggt och vilket syfte den har.

Periodvis är vår enda fritidsaktivitet att formulera ansökningar, yttranden, överklaganden samt söka information och stöd. Det skulle förmodligen minska mängden arbete för Förvaltningsrätten om alla inblandade i Västerås kommun var insatta i LSS, även på budgetnivå.

Grunduppfattningen av paragraf 15, punkt 4, verkar ju inte så invecklad: "Till kommunens uppgifter hör att medverka till att personer som omfattas av första paragrafen i denna lag, skall få tillgång till arbete eller studier".

Så snälla Carin Lidman, berätta hur vi skall bära oss åt, i vårt arbete som föräldrar. Vi som fortfarande orkar.

Förälder i LSS-världen

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare