Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Hur skyddar ni oss?

Till Västerås stad, föräldralediga och vårdnadshavare i övrigt.

Jag (vi) kräver att få veta hur ni ska skydda oss som arbetar med yngre barn. De hostar och nyser rakt ut. Då ringer vi hem dem, men skadan är ju redan skedd då. Och vårdnadshavare som är konstaterade med corona får gladeligen lämna sina barn till oss, barn som då förmodligen bär på smittan (enligt Folkhälsomyndigheten).

Lika konstigt är att man som föräldraledig får och ens vill lämna sitt barn under en pandemi. Krävs ett krig för att föräldrar ska orka roa och hålla sina egna barn hemma?

Undantag finns förstås om en förälder har speciella skäl. Men annars: oerhört provocerande och brist på respekt för oss som dagligen möter så många barn från olika familjer.

Det finns dessutom konstaterade corona-fall på väldigt många förskolor, men vi får inte säga att det finns på förskolan. Nej nej, Vi ska undanhålla sanningen för föräldrar, som inte ens får valet att hålla sina barn hemma eftersom vi uppmanas att vi inte får berätta på grund av sekretess. Vi får säga när det går magsjuka, influensa och löss men inte när det gäller en pandemi som gör att människor blir jättesjuka och dör.

Fy så respektlöst att sättas med munkavle.

L

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare