Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Hur tänker man inför skolstarten?

Jag hörde just att det inte blir fler bussturer nu när skolorna startar inom kort. Man måste undra hur man tänker i den här stan. När alla gymnasielever ska till sina respektive skolor, kommer så klart bussarna att bli överfulla och smittspridningen av corona kan på nytt ta fart.

I Östergötland har bussbolagen föreslagit att eleverna skulle kunna få lite olika starttider på mornarna, just för att försöka få så lite trängsel som möjligt på bussarna.

I Västerås föreslår man att man om möjligt ska ta sig till skolan på alternativa sätt. Många har långt till sina skolor och kan kanske inte alltid cykla. Ska föräldrar ställa upp och köra sina barn tidigt på mornarna?

Ni får nog ta er en funderare tillsammans, bussbolag, regionen och gymnasieskolorna, men man undrar ju ofta hur samarbetet fungerar i Västerås.

Förundrad                

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare