Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Hybris i Stadshuset?

Har Teljebäck och hans kompisar i Stadshuset fått hybris?

Hur kan man annars förklara planeringen av ett nytt stationshus/resecentrum för en resenär som sällan upplevt någon extrem trängsel.

Visst finns det tidpunkter på dagen då man skulle önska att det fanns lite mer utrymme och någon mer rulltrappa, men mer än så är inte behovet.

Nu förefaller det som om man vill flytta Västerås centrum till stationsområdet och täcka det hela med ett skärmtak som ser minst sagt spektakulärt ut. Vill man ha ett tak som skall skydda mot regn och vind så skall det se ut på ett helt annat sätt än det man presenterat. Kostnaden för det spektakulära taket är också gigantisk.

Ett mycket mer kostnadseffektivt förslag är att man behåller nuvarande stationshus och tredubblar bredden på överfarten över spåren och på så sätt få mer utrymme inomhus och mer tak över spårområdet. Sedan behövs bara några rulltrappor till så är hela det nuvarande och framtida behovet täckt. Det förslaget bjuder jag på.

Om det nu är så att Västerås kommun har överskott i kassan vore det väl bättre att satsa på att få till ett mer attraktivt centrum där både näringsidkare och kunder kunde känna sig nöjda.

Man kunde också satsa på åldringsvården som har visat sig vara bristfällig på många sätt.

En annan satsning man kunde prioritera vore att skapa ett tryggare Västerås, till gagn för alla västeråsare, inte bara tågresenärerna.

Vasaparken skulle behöva förändras från att vara ett tillhåll för mer eller mindre kriminella. Bygg en gigantisk lekpark där med picknickmöjligheter till gagn för alla barnfamiljer som bor i centrum.

Teljebäck, det finns mycket mer angelägna åtgärder att satsa på och som ligger närmare behovet för oss västeråsare än ett spektakulärt skrytbygge till enorma kostnader.

Jan Erik Axman

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare