Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Hyr in fängelseplatser i Thailand

Replik. Innan jag läste debattartikeln som Anna Hård af Segerstad (M) med flera partikamrater har skrivit angående att "S-styret måste sluta dalta med de kriminella", VLT den 4 december, så trodde jag att de skulle ta i med hårdhandskarna, men det verkar inte att det blev slut med daltande.

Om jag hade varit justitieminister skulle jag först ändra straffskalan på alla brott.

Minst 5 års fängelse för personrån, minst 5 år för misshandel, misshandel med stickvapen 15 år, bilbränder och annan skadegörelse minst 10 år, minst 15 år för  våldtäkt, försäljning av narkotika minst 10 år och mord livstid (är livstid) med mera. Om förövaren är under 18 år får de sitta i ungdomsfängelse tills de blir myndiga för att därefter flyttas till ett vanligt fängelse.

Jag skulle kontakta kriminalvården i Thailand om att hyra fängelseplatser för cirka 2 000 kr/dag. Kriminalvården i Sverige skulle spara cirka 3 000–4 000 kr/dag. Den Thailändska kriminalvården skulle tjäna 1 975 kronor om dagen. Det blir vinst för alla och alla blir nöjda utom de kriminella.

Jag kan lova att Sverige skulle bli det fantastiska land som det var för 20 år sen.

Efter att avtalet är undertecknat, skulle jag som justitieminister, göra en kort dokumentärfilm om livet i ett thailändskt fängelse, som skulle sändas på alla tv-kanaler och YouTube. Det skulle nog avskräcka värstingarna.

Jag kan lova att Sverige skulle bli det fantastiska land som det var för 20 år sen.

En politiskt intresserad

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare