Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: I dag lönar det sig inte att sköta sig

Annons

Efter många år som arbetslös fick jag komma ut på många arbetsplatser via praktik. Några få av många var trevliga och snälla och bemötte mig som man ska göra.

Flertalet av resten var rena odjur, som vargar som vill slita en i stycken. Mycket skvaller bakom ens rygg, onda blickar, listan kan göras lång. Chefer som beter sig som svin, skiter i alla lagar och regler och som trots det får jobba kvar. Jag mötte en chef nere i city, påverkad av narkotika på en arbetsdag. Hur kan man ha kvar en sådan person?

Jag som är skötsam, snäll, trevlig, lojal och hjälpsam, mig vill ingen ha. Jag har intyg och diplom på att jag har gjort bra och nyttiga saker både för mig själv och andra människor i samhället utan att fått betalt för det. Saker som jag har älskat, gillat och trivts med. När man visat upp det så har folk bara fnyst åt det och sagt elaka saker. 

I dag lönar det sig inte att sköta sig. Polisens belastningsregister har blivit det nya cv:t med många bra meriter. Då är man mer omtyckt av samhället.

Man ska göra kriminella saker, stjäla och missbruka, utnyttja andra människor, se till att trampa andra ner i skiten och utsätta andra för fara och hotelser. Man ska strunta i vad andra tycker och bara göra som man själv vill. Hota, manipulera, vara jävig och slug, opålitlig, otrevlig och ond. Tycka om att tortera andra, ekonomiskt, fysiskt och psykiskt. Våldta, supa och slåss. 

Då får man skriva på ett anställningskontrakt. 

Söta lilla lammet

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare