Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ica svarar om nepotism

I insändaren ”Nepotismen inom Ica”, VLT den 29 maj, ställer signaturen Hans L frågor om generationsskiften inom Ica.

Ica bygger på Ica-idén, som innebär att fria handlare äger och driver dagligvarubutiker med tillgång till stordriftsfördelar och ett gemensamt varumärke. Varje handlare är alltså en självständig företagare som samtidigt är medlem i Ica och därmed måste leva upp till den kvalitet och service som alla kunder har rätt att förvänta sig av en Ica-butik.

Många fria företagare väljer att lämna över sin verksamhet till sina barn. Det är naturligt också inom Ica och något vi välkomnar och har goda erfarenheter från. Det säkerställer kontinuitet och långsiktighet och vi vet att den handlare som tar över känner butiken och den lokala marknaden.

Men vi välkomnar alltid andra som vill driva en Ica-affär. För de butiker som inte ska byta ägare inom familjen sker en öppen rekrytering. Den som är intresserad av att bli Ica-handlare kan gå in på www.icahandlarna.se för mer information om hur det går till.

Joakim Bohman

chef Butik & Försäljning Ica Sverige AB

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare