Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Individorienterat parallellt med en mångkultur

Vad som definierar det svenska samhället är enkelt. Sverige är ett individorienterat samhälle parallellt med mångkultur. Som individ ska du vara fri att själv styra över ditt liv, vem du lever med, vad du utbildar dig till och vad du arbetar med. Du ska vara fri att känna tillhörighet till de grupper där du själv upplever att dina värderingar delas utan att stå under politiskt eller religiöst förtryck. Inte heller ska du förtrycktas på grund av din läggning eller könstillhörighet.

Assimilation innebär att människor under olika medel och även tvång, ska anpassas efter en nationell likformighet, något som historiskt sett varit mycket smärtsamt för människor och därmed har mångkultur uppstått för att ena samtidigt som den egna identiteten beaktas som respekteras.

Att plötsligt förlora sin identitet är för hjärnan jämförbart med att utsättas för meningslöst våld och hanteras rent biologiskt likt ett trauma. Därmed vill inte alls alla som kommer hit, bli svenskar. Lika lite som religiösa individer vill stå till svars för ateister som inte förstår vad mer bildade människor inser, nämligen att reaktioner av att förlora sig själv möts av motstånd eftersom det är verklig smärta som hjärnan registrerar.

Den viktigaste aspekten, av hänsyn till dessa frågor, är även att det individorienterade samhället inte får hotas av grupporienterade normer där olika människor förföljs och förtrycks på grund av religion, läggning eller kön.

Språk, gemenskap och individualism är vad som utgör det svenska. Delad frihet.

Caroline

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare