Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Inför corona-skatt på kött

Queens gitarrist Brian May säger på Instagram att han vill se köttskatt och stöd för omställning till ett växtbaserat jordbruk för att förebygga framtida pandemier. Det är rätt väg att gå. Västmanland och landets kommuner har ekonomiskt drabbats oerhört hårt av coronakrisen. Pengarna från skatten bör därför gå till kommunerna.

“Om alla människor blev vegetarianer eller veganer skulle risken för pandemier vara oändligt mycket mindre”, säger Björn Olsen, professor i infektionssjukdomar, till tidskriften Anlib.

Nya virus sprids till människan från vilda djur via lantbruksdjuren och antibiotikaresistenta bakterier göds av djurindustrins enorma användning av antibiotika.

Köttskatt kan bli en grundbult i kampen mot framtida pandemier. Det är oerhört bråttom att växla över till växtbaserad mat eftersom nästa pandemi redan knackar på dörren.

Jonas Norberg

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare