Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Inför datumparkering i Skultuna

Nu har jag läst många insändare om parkeringseländet i Västerås med omnejd, och här kommer en till.

Jag bor i Skultuna där det blivit så gott som omöjligt att ha besök om de skulle vara bilburna. De flesta gator i kommunen har en skylt med parkeringsförbud.

Jag har hört talas om gamla människor som vill hälsa på hos barn och barnbarn, men som inte har råd att betala hundralappar i månaden på gästparkeringen hos Mimer, vilket gör att besöken blir färre. En gammal man råkade missa parkeringsförbudet på gatan, vilket kostade honom 700 kronor.

Sedan har vi större bemärkelsedagar eller andra familjeträffar, där det i dessa fall är omöjligt att hitta parkering åt alla, då man numera inte får stå på gatan.

Mimers gästparkering räcker inte till, dessutom har inte alla "den där appen" som man måste ha. Många klarar inte den digitala biten. Resultatet blir att man tar till alla möjligheter och ställer sig på privata husägares gästparkeringar om det är ledigt, och tar lite skäll om man blir påkommen.

Jag föreslår att man i stället för detta parkeringskaos här i Skultuna inför datumparkering. För som läget är nu har Skultuna blivit en ogästvänlig kommun.

Någonstans har man gått över gränsen i parkeringstänket. Låt oss få ett människovänligare samhälle.

Och Västerås kommun, gör det inte så enkelt för er, utan försök att tänka på människorna som drabbas och konsekvenserna av ert överilade handlande.

Trött på maktfullkomlighet

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare