Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ingen ny bilbro på Björnön

Svar till Allas vår Björnö 25 april

Den 66 år gamla enfiliga bron till norra Björnön håller på att bytas ut mot en tvåfilig bro som får en separat gång- och cykelbana. Signaturen Ronny L skriver att han inte skulle bli förvånad om det kommer förslag om att bygga en bilbro mellan södra Björnön och Gäddeholm.

Vem som helst kan naturligtvis föreslå vad som helst när som helst men i det här fallet finns det klara föreskrifter. I kulturreservatet Gäddeholm får inga bilvägar byggas. I den fördjupade översiktsplanen (FÖP 60) för Gäddeholm finns ett förslag för en mycket enkel gång- och cykelbro från södra Björnön över till kulturreservatet Gäddeholm. I Björnöns naturreservat vill Västerås stad inte ha fler vägar eller utökad biltrafik. När och om det blir en gång- och cykelbro mellan Björnön och Gäddeholm går inte att säga.

Ulf Palm

Kommunikationsstrateg Teknik- och fastighetsförvaltningen

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare