Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ingen och alla är ansvariga för coronavirusets framfart

Svar till MS Spes insändare "Vem är ansvarig?", VLT 30 maj.

Ingen, absolut ingen, kan säga vad som hänt om inte om varit. I din insändare visar du en oerhört tråkig attityd i en situation som vi nu levande aldrig varit med om tidigare. Vem är du som börjar föra en häxjakt på personer med ett kunnande som åtminstone är betydligt större än de flesta svenskar har inom området.

De som eventuellt kan ställas inför rätta är den eller de personer i Kina där viruset uppstod. Cirka 90 000 personer dör i cancer och mellan 5 000 och 7 000 personer dör av alkohol, en vanlig influensaperiod skördar runt 1 000 liv i Sverige varje år. Hur kan du med din uppfattning om att någon ska stämmas för att andra dör låta dessa fakta gå dig förbi.

Om du studerar värderingar i olika länder som genom World Value Survey undersöks kontinuerligt ser du tydligt att Sveriges befolkning sticker ut. Människor i olika länder har olika värderingsgrunder och därför går det inte att hantera samma situation på samma sätt överallt. Hur länge nuvarande virus kommer att spridas och hur många som blir offer för viruset vet ingen och med din ton blir situationen inte bättre.

Nu handlar det om att alla bidrar, inte sår split och uppmanar till konflikt utan ta vara på kunnandet och erfarenheterna så att nästa virus från Kina kan hanteras på ett annat sätt.

MB

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare