Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ingen skövling i Råbyskogen

Har med stigade förundring läst insändarna om skövling av Råbyskogen då området Stenkumlaskolan ska göras om till bostäder. Den senaste insändaren påstår att biologisk mångfald förstörs i 10 % av Råbyskogen. Undrar om någon av er som protesterar mot ”skövlingen” av skogen har läst detaljplanen? Den finns på vasteras.se. Enligt den är Råbyskogen 45 ha och drygt 1 ha av skogen ”tas i anspråk”. Det lär betyda att den avverkas.

Avverkning av 1 ha av 45. Är det skövling av Råbyskogen? Knappast. Enligt planen finns inga särskilda naturvärden i den 1 ha som avverkas. I dag är Stenkumlaområdet en öde och otrygg plats. Nog är det bara positivt att området omvandlas, nu är det inte till glädje eller nytta för någon. Avverkning av 1 ha skog tycker jag är ett billigt pris för att förvandla ett öde område till ett modernt bostadsområde. Skövling av Råbyskogen skedde då skolan byggdes en gång i tiden.

Stadsbo

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare