Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Inte ekonomiskt försvarbart

Annons

Svar på Patrik Thorsells, vd för Råbystallet, insändare i VLT den 7 januari, "Kostnaderna måste sättas i perspektiv".

Kommunen har ett ansvar för att tillhandahålla stöd och behandling till personer med missbruk eller beroende. Kommunen har också ett ansvar att se till att våra skattepengar går till verksamheter som kan visa på utvärderande och effektiva åtgärder för dessa personer.

Åtgärder för att stimulera utveckling och förändring hos individen. Det innebär bland annat att dessa ska erbjudas stödprogram och handlingsplan med syfte att komma ut i arbetslivet eller sysselsättning anpassat utifrån förutsättning och förmåga.

En handlingsplan innehållande bland annat rehabiliteringsåtgärder, passande terapiformer, arbetsförmågebedömning samt möjlighet till arbetsträning, praktik och utbildning.

Det är bra med stödjande förhållningssätt som Råbystallet tillhandahåller, men det räcker inte. Att komma till Råbystallet för att bedriva tiden utan aktivitet, att komma för att få sina mediciner och sen gå, att erbjuda utflykter en gång i veckan är inget annat än ”förvaring” och medicinutdelning och därmed inte ekonomiskt försvarbart.

Skattebetalare

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare