Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Inte ovanligt att potthålslagningar går sönder

Svar. I en insändare i VLT den 8 november har signaturen BÅ synpunkter på en potthålslagning på Anemonvägen, som hen menar har lagats slarvigt, "Slarvigt lagade potthål – eller nytt fartgupp".

Det aktuella potthålet lagades första gången i mitten av september och lagningen har sedan dess alltså fått göras om. Att laga ett potthål blir tyvärr aldrig lika hållfast som att göra en större asfaltsåtgärd.

Många faktorer påverkar hållfastheten i en potthålslagning såsom väderlek, typ av produkt som används för lagningen, potthålets placering i körbanan och så vidare.

En faktor som också har stor påverkan är skicket på vägkroppen och beläggningen på ytorna runt potthålet.

Vi har en stor underhållsskuld för vägnätet i Västerås, vilket innebär att många av våra vägar är i dåligt skick. Det är därför inte ovanligt att lagningar går sönder.

Vi testar kontinuerligt nya metoder och arbetssätt för att utveckla potthålslagningen, men i grunden är problematiken att många gator är i behov av större renovering för att undvika att potthål alls uppstår.

Linnea Viklund

gatuchef, Västerås stad

  Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare