Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Jag skäms över segregationen i Västerås

Annons

Läser och hör om problemen som vi har i Västerås. Är det inte dags för en förändring? Mixa populationen så att vi inte får dessa problem framöver. Bostadsbolagen måste vara med på resan och inte segregera områdena med politikernas hjälp.

Ni läser rätt, för det är det vi gör, även vi ”vanliga” svenskar. Vi bosätter oss på områden där våra barn inte ska integreras med alla dessa barn av annan härkomst. Vissa delar av staden är nästan som No go-zoner och man funderar över hur det blev så här. Den viktigaste frågan är: Vad kan vi göra, vi vanliga ”svennebananer”? Vill gärna ha svar av de som har medel och som styr Västerås.

Ska droger säljas helt öppet? Ska ungdomar kunna köra bil utan körkort? På den frågan måste ju svaret vara ett ja eftersom det är så det ser ut.

Ska skolor kunna vara segregerade på det sätt som det är för tillfället, där barn som har föräldrar av utländsk härkomst byter skola för att lära sig språket ordentligt? Vad är det bästa att göra? Bygga om så att det blir mer integrerat? Småhus, egna hem, en större avgift typ insats till Mimer så att man känner ett större ansvar för det ställe där man bor?

Jag skäms över att det blivit så här. Ser gärna ett svar av de styrande i VLT.

Sverige

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons