Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Jag skäms över Sveriges virushantering

Jag bor i Västerås men har vistats i sommartorpet några veckor för att undvika viruset. När jag kom tillbaka till Västerås häromdagen blev jag helt mörkrädd. Fotbollsplanerna var fulla med spelare, Erikslunds parkeringar var fulla med bilar, folk åkte och gick runt med ett leende på läpparna. Grannar stod bredvid varandra och såg ungarna leka i fulla lekparker. Vid första anblicken såg det ut som en helt vanlig trevlig majdag, men problemet är att det inte är det.

På sociala medier, i nyhetskanalerna och nu även med egna ögon, ser jag hur samhället totalt struntar i viruset. Vakna Sverige, vakna Västerås, vi är mitt i en dödlig pandemi som hittills dödat tusentals svenskar och flera tusen till kommer att dö. Pandemin är inte på något sätt över. Den enda dagen som är värre än i dag, är i morgon och så kommer det vara en bra tid framöver. Folk verkar känna "jag orkar inte vara hemma mer, blir jag sjuk så blir jag" och visst, jag skulle inte sörja dessa människor som riskerar sina egna liv, men de riskerar ju att smitta andra med denna dödliga sjukdom.

Det jag skriver har sagts förut, men jag blir så vansinnigt förbannad på hur slappt folk tar detta. Jag har aldrig varit för Folkhälsomyndighetens förslag, hade jag varit chef hade jag stängt ner landet totalt, människoliv går före ekonomi. Men nu när vi har denna situation får man göra det bästa av det med eget ansvar, ett ansvar som majoriteten inte tar´, Jag skäms i dag över Sverige, jag skäms i dag över Västerås. Skärp er!

En som tar viruset på dödligt allvar

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare