Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Jag vill ha nyheterna och reportagen i papperstidningen

Kommentar på mitt inlägg "Snedfördelning mellan könen på sportsidorna?", där Pasi Hiirikoski har svarat, VLT den 4 maj.

Hiirikoski tycker att det är en märklig fråga jag ställer om fördelningen av sportutrymme i tidningen motsvarar verkligheten. Vidare säger han att just nu gör den det eftersom VSK Fotboll (herr) är det enda elitlag som är igång med sitt seriespel. Som om elitlag är det enda som är värt att skriva om!

Som jag förstår det så borde det gå att skriva om all möjlig form av idrottsutövande som pågår, trots pandemin. Eller är det så att den enda sport som pågår just nu överhuvudtaget är den som VSK Fotboll sysslar med? Som en bortförklaring (?) och exempel på att VLT inte diskriminerar damidrott väljer Hiirikoski att nämna ett antal damaktiviter som VLT:s livesändningar följt och sänt. Alltså inte sådant som står i tidningen. Man måste tydligen ha tillgång till dator eller tv för att tillgodogöra sig vad som händer inom damidrotten.

Jag menar att det är i papperstidningen som jag läser på morgonen till kaffet som jag vill ha nyheterna och reportagen. Jag vill hålla i och känna papperet när jag läser. Inte att jag måste ha tillgång till vissa teknikaliteter, sociala medier eller appar för att kunna tillgodogöra mig innehållet. Men jag kanske är för gammalmodig för detta.

Jag påstår inte att VLT ska skriva 50 procent herridrott och 50 procent damidrott men jag tvivlar starkt på att 25 procent damidrott och 75 procent herridrott motsvarar den reella situationen.

Även om jag ställer märkliga frågor tycker jag fortfarande att damer diskrimineras (jag skulle kunna gå in på hur kvinnor respektive män skildras i bild i media men det är en annan historia) och herrar gynnas inom all möjlig media. Inte minst sporten.

Thord Nilsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare