Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Jag vill känna trygghet som kvinna

Jag älskar att vara ute i naturen och gärna på Björnön, men nu vet jag inte längre. Det är många tankar och känslor just nu, både vad det gäller den rådande pandemin och att vara kvinna. Vad det gäller pandemin försöker jag vara rädd om mig själv och andra, bland annat genom att hålla avstånd till mina medmänniskor.

Jag mötte ett par i milspåret på Björnön en kväll i förra veckan. De gick bredvid varandra och jag ställde frågan "måste ni gå bredvid varandra, det blir så svårt att hålla avstånd då?" Fick detta till svar av mannen som gick bredvid kvinnan: "måste du vara här och gnälla, du hade väl bara kunnat säga hej i stället?". Därefter blev han rosenrasande och skrek åt mig med hög röst "jävla slyna".

Jag blev rädd så klart, men nu är jag mest innerligt förbannad, att som kvinna behöva ta emot ett sådant verbalt övergrepp. Nej det ska jag verkligen inte behöva och jag har rättigheten att som kvinna kunna vistas i naturen, eller var som helst, och känna mig trygg.

Anneli

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare