Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Jobb utan skydd i äldreomsorgen

Det är många som påtalar att det saknas skydd och säkerhet inom äldrevården och även många andra vårdinrättningar. Då kan man fråga sig om cheferna/ansvariga följer systematiskt arbetsmiljöarbete (AFS 2001:1). Föreskrifterna om systematiskt arbetsmiljöarbete gäller för alla arbetsgivare.

Systematiskt arbetsmiljöarbete innebär att undersöka, genomföra och följa upp verksamheten för att förebygga olyckor och ohälsa (covid-19). Det här struntar många chefer i för de tycker att det är ointressant för verksamheten. De som är ansvariga (Arbetsmiljöverket) för att detta efterföljs skulle kunna åka runt på inspektion till alla vårdinrättningar för att se så att lagen efterföljs.

Som chef är det inte så svårt att få tag på de skydd som behövs, som godkända munskydd, visir och förkläde och det är småpengar det handlar om. Det tog mig inte mindre än cirka en timme så hade jag fått tag på detta. Gäller det privat/kommunal/statlig verksamhet borde inköps/upphandlingsansvariga skärpa till sig och lösa problemet.

Jorden är stor och rund och med många länder som tillverkar skydd, bara att ringa runt. Är du som chef verkligen mån om dina anställda så beställer du skydd i dag.

Efter regn så kommer sol

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare