Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ju fler vi är desto större påverkningsmöjligheter

Kommentar till inlägget "Lärare – dags att säga ifrån", VLT den 16 november.

Det är inte bara lärare i Västerås Stad (för jag antar att du arbetar kommunalt, men jag kan ha fel då det även finns fristående skolor som tillämpar samma princip) som får sjukavdrag med 1,4, utan alla månadsanställda. Det är för att man delar upp lönen på så många dagar som det finns i månaden. Extra dyrt är det att vara sjuk i februari alltså. Men det är ingen speciell diskriminering mot just lärare.

Jag antar att du är fackligt oorganiserad eftersom du ännu inte fått din löneökning? Då måste du själv förhandla om detta. Du har heller ingen laglig rätt att få lön retroaktivt. De lärare som är med i facket har förmånen att ha någon annan som förhandlar fram avtal, och de som arbetar inom kommunen fick därför sina löner i april (förutsatt att fackligt medlemskap fanns vid löneöversynen i januari och februari).

Så varför uppmana andra att gå ur facket för att protestera? Om alla slåss för sig själva kan jag lova dig att det inte blir bättre villkor. Tvärtom borde du, och alla oorganiserade gå med i facket. Ju fler vi är desto större möjligheter har vi att påverka.

Ensam är inte stark

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare