Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kameror i stället för farthinder

Jag har mer och mer observerat ett intressant fenomen runt om i denna stad.

Man sätter upp fler och fler farthinder även på sträckor som rimligen ej bör ha farthinder. Så som hela vägen vid Rocklunda som har gått från 70 till 60 km/h trots att bilarnas säkerhet ökat med åren inklusive hur snabbt du får stopp på den med den nya tekniken som finns i bilar är det ganska löjligt att använda detta som argument "ökar säkerheten" när vanliga fartkameror kan göra det likväl.

Farthinder där man kan åka mellan dessa två hinder som man sätter upp är också vad man kallar fascinerade med tanke på mängden bilförare inklusive från våra myndighetspersoner och deras bilar som åker emellan dessa två farthinder. Senast det bevittnades var runt 04.50 när polisen åkte emellan två hinder. Själv anser jag inte att detta är konstigt då dessa hinder bara är onödiga och överdrivna när fartkameror åstadkommer samma resultat fast ännu bättre, i stället för dessa klumpiga farthinder där asfalten alltid går sönder på och det blir enorma hål mellan asfalten och farthindret.

Att våra kommunala, landstinget och myndighets fordon åker mellan dessa hinder när möjlighetens ges visar på att det är fel konceptet med dessa.

Skrota farthinder runt om i stan och sätt upp fartkameror som är en betydligt bättre investering.

Sluta göra det svårt för folk att ta sig runt i stan oavsett om det är bil, buss eller lastbil. Farthinder är ett misslyckande.

Gör om och gör rätt

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare