Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kommunen ignorerar betalningsvillkoren

Jag läste i måndagens VLT (9 september) att kommunen får många förseningsavgifter. Det förvånar mig inte alls.

Kommunen anser sig ha rätt till 30 dagars betalningstid och om det är kortare betalningstid i villkoren hos de företag och föreningar kommunen samarbetar med väljer kommunen att helt nonchalant ignorera det. Det är skamligt att kommunens företrädare anser sig ha rätt att ignorera sådana avtal och därmed medvetet begå avtalsbrott, men de företag och föreningar som väljer att hålla på sin rätt och skicka ut fakturor med påförda förseningsavgifter får inte heller dessa avgifter betalda. Kommunen väljer nämligen att ignorera även förseningsavgifterna.

Om allt vore rätt och riktigt skulle Västerås stad ha hamnat hos kronofogden åtskilliga gånger på grund av detta nonchalanta sätt, men vilka småföretag och föreningar orkar kämpa mot den allsmäktiga kommunen?

Nej skärpning, Västerås stad. Att ni själva skickar ut förseningsavgifter fortare än kvickt rimmar illa med hur ni själva sköter er i kontakten med företag och föreningar! Väljer ni att anlita någon godkänner ni också gällande betalningsvillkor i motpartens avtal. Ni kan inte bara strunta i det och tro att ni får göra hur ni vill! Skäms!

"En som tröttnat på Västerås stad"

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare