Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Konkurrenten skyldig till sopstanken?

Tack Jens Nerén, bränslechef Mälarenergi, för ditt svar till min insändare "Mälarenergi, ge oss ett nyårslöfte", VLT den 2 januari.

Det är glädjande att Mälarenergi gör sitt yttersta för att minimera riskerna, bland annat risken för lukt, från avfallshantering.

Jag är helt överens med Jens Nerén att allt som luktar i Västerås med omnejd inte kommer från Mälarenergi.

Den sura soplukten är lätt att skilja från andra lukter, till exempel böndernas gödsellukt från åkrarna. När man känner den sura sopstanken, som sveper över Västerås med omnejd, räcker det, för den som har sitt luktsinne kvar, att lyfta blicken mot himmelen, för att se från vilket håll vinden för med sig sopstanken och svaret är alltid – Mälarenergi.

Jens Nerén antyder i sitt svar att lukten kan komma från andra industriverksamheter i närheten av Kraftvärmeverket. Är det möjligt att Mälarenergi har fått intill sina anläggningar flera, för oss västeråsare okända, konkurrenter, som också sysslar med import av sopor?

Raili Tommila

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare