Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Konsekvens av förtätningen av Västerås

Med skräck ser vi nu i samhället denna coronasmitta spridas i allt snabbare takt.

Förtätningsplanerna på Vallby, Sätra och andra områden i Västerås kommer bidra till att smittspridningen av framtida virus kommer öka. Man ser redan nu att Kista och Järvafältet i Stockholm samt Rosengård i Malmö är extra hårt drabbade. Är det sådana områden dagens styrande vill se i framtiden? Eller kan politikerna tänka till nu innan det är försent? Nej, bygg glesare och jobba in mer natur i era förslag på Vallby och Sätra.

Liberalerna påstod även i en insändare i VLT att nyproduktion är dyrt och lockar till sig personer som har råd att betala en hög hyra ute på Sätra, men Liberalernas Jesper Brandberg har nog missat hur det ser ut på Nordanby äng. Nyproduktion och försörjningsstöd verkar gå hand i hand där. Men Liberalerna verkar ju glömt sitt vallöfte där de lovar minskad förtätning och att inga grönområden ska byggas bort. Har man pengar i Västerås väljer man att bo nära vattnet, inte att bosätta sig i ett förortsområde som kommer se ut som ett betonggetto – det förstår väl alla utom Liberalerna.

Byggbolaget Carpenter bryr sig inte om vår stad och dess invånare, de ser bara till att de får hyra ut så många kvadratmeter som möjligt. Noll intresse av att ta ett samhällsansvar.

Stoppa förtätningen av Vallby nu.

Bekymrad villaägare på Vallby

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare