Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kopparlunden kan bli lika uppskattat som Kyrkbacken

Kyrkbacken är ett område som västeråsarna uppskattar. Det är ett besöksmål och ett promenadstråk. Varje sommar hålls välbesökta guidade turer bland de gamla husen. Många bröllops- och studentfoton har kyrkbackens slingrande gränder som bakgrund. Kyrkbacken upplevs som tryggt och småskaligt, trots sitt centrala läge.

Det är lätt att tro att detta är unikt för Kyrkbacken, men Kopparlunden har potential att bli ett lika uppskattat område. Vissa hus på Kyrkbacken har anor från 1700-talet, men det finns även nybyggen från 1970-talet och senare.

Dessa nybyggen har byggts med respekt för den äldre bebyggelsen och områdets karaktär har därför bevarats. Låt Kopparlunden få samma varsamma behandling när det nu planeras nya hus. Bygg med inspiration från den äldre arkitekturen. Det finns många goda exempel på nybyggen i klassisk stil. Låt Kopparlunden bli ett område där vi västeråsare vill promenera. Låt Kopparlunden påminna om Västerås industrihistoria.

Planera för tegelhus i 2–3 våningar med högt i tak, vackra fasadutsmyckningar i form av pelare, friser och välvda, spröjsade fönster bland kullerstensbelagda gränder. Det kommer göra Kopparlunden till ett besöksmål och visa att Västerås är stolt över sin industrihistoria.

Ett vackert och välkomnande område där människor gärna promenerar blir ett tryggt område. Ett vackert och välkomnande område blir ett område där företag, kaféer och butiker blomstrar. Ett vackert och välkomnande Kopparlunden blir en levande stadsdel med tradition.

Henrik Karlsson

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare