Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kostnader i försörjningsstöd

Jag läste Matilda Molanders ledare om kostnaderna för försörjningsstöd i Västerås, "Nu måste socialens miljonrullning stoppas", VLT den 11 januari.

Jag tycker att man ska se myntet från båda sidorna. Jag tror ingen som vill jobba och står längst från utsikterna att kunna få ett jobb på den så kallade vanliga arbetsmarknaden tycker att det är kul att överhuvudtaget tvingas söka försörjningsstöd. Den förnedringen är det totala nederlaget, jag vet sen över tio år på jobbsökeriets väg hur tufft det är att överleva. Hyra och mat i dag är en vetenskap om man inte har ett jobb, sen som löken på laxen så har arbetsförmedlingen gjorts om så folk inte varken kan få den hjälpen som alla har rätt till och det är också en anledning att vissa som ett sista alternativ för att överleva tvingas söka hjälp av kommun.

Sen i de bästa av världar vore det det bästa om ingen behövde ta hjälp av kommunen i överlevnadsfrågor. Men jag blir lite brydd när man tycker att vissa målgrupper utmålas som parasiter. Detta ämne rör bara överlevnaden i vardagen.

Men vad ska en hederlig jobbsökande människa göra om arbetsförmedlingen inte hjälper en att klara försörjningen och sista hoppet är att ta hjälp av kommunen för att inte komma på gatan?

Jobbsökande realist

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare