Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kvinnokliniken, om ni ska be om ursäkt, så gör det ordentligt

Replik. Jag lider när jag läser det "Ledsen nybliven mamma" skriver i VLT den 3 juni, "Att föda på BB i coronatider". Jag lider ännu mera med henne när jag läser det Kvinnokliniken svarar i VLT den 12 juni, "Kvinnokliniken svarar ledsen mamma". Om ni ska be om ursäkt, gör det ordentligt. Nu får man ta del av en text med en tvivelaktig inledning där mammans förväntningar, av mig och säkert många fler läsare, i stället upplevs som orimliga. Det efterföljande raderna är enbart allmän information. Inget mer kommuniceras direkt till den ledsna mamman trots att hennes insändare innehöll så mycket mer som ni hade kunnat bemöta för att hjälpa henne vidare i sitt processande av det inträffade.

Jag själv skulle av samma anledning vilja veta varför nyförlösta kvinnor, i synnerhet de som genomgått ett kejsarsnitt eller som i mitt fall operation på grund av stora bristningar och placentarester, ombeds plocka iordning rummet på BB Västerås innan hemgång? Jag kommer aldrig att glömma hur jag med hjälp av ett gåbord bäddade ur sängen och sedan tog mig till anvisat rum för att lämna min tvätt. Allt medan kroppen värkte som eld och tårarna trillade längs mina kinder. Det här var sommaren 2019 och inte under pågående pandemi.

Bilden som ledsen mamma förmedlar beträffande BB var tyvärr densamma redan då. Om ni väljer att svara igen, försök då få oss att må bättre och inte sämre.

En annan ledsen mamma

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare