Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kvinnokliniken svarar ledsen mamma

Svar till signaturen Ledsen nybliven mamma, VLT den 3 juni, "Att föda på BB i coronatider".

Jag vill börja med att beklaga att din vårdupplevelse och vårt bemötande inte blev vad du hade förväntat dig. Då vi har en pågående pandemi i Sverige till följd av smittspridningen av covid-19 har sjukvården tvingats ställa om helt för att hantera covid-19-patienter och i övrigt de mest akuta och nödvändiga vårdbesöken. Det kan innebära att patienter kommer att ha en annan upplevelse än vad man kan förvänta sig under normala förhållanden.

På grund av pandemin råder besöksförbud för hela sjukhuset. Det innebär att partner, anhöriga eller vänner inte får följa med på besök i sjukvården eller besöka inlagda patienter. Kvinnokliniken har ett undantag från detta beslut genom att en anhörig tillåts närvara under förlossning och planerat kejsarsnitt.

Den anhöriga måste vara en och samma person och får inte bytas ut mot annan anhörig. Den anhöriga får inte ha några förkylningssymtom. Efter förlossningen måste den anhöriga lämna mamman och det nyfödda barnet när de flyttas till BB där det råder besöksförbud.

Joakim Samuelsson

läkare och verksamhetschef Kvinnokliniken Västmanland

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare