Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: L: Sopsaltning är flera gånger dyrare

Signaturen "Vintercyklist" påstod i VLT den 21 november ("Snälla – ta bort det vassa gruset från cykelbanorna") att sopsaltningen av vissa cykelvägar tagits bort av "Liberalerna med flera som någon slags politisk markering". Jag är gruppledare för Liberalerna i Västerås och vill upplysa "Vintercyklist" om följande:

Sopsaltningen har genomförts under något år som en försöksverksamhet. Försöksverksamheten har visat att sopsaltningen är mycket dyrare än traditionell snöröjning och halkbekämpning.

Faktum är att sopsaltningen är flera gånger dyrare än de traditionella metoderna. I den situation som råder – med stora brister i vägbeläggningen, potthål och annat – så tycker vi från Liberalerna inte att det är försvarbart att gå över permanent till en halkbekämpning som är flera gånger dyrare än traditionell metod.

Först när vi lagat vägnätet, inklusive cykelvägnätet, kan vi överväga att kosta på oss den dyra sopsaltningen.

Liberalerna står för en ansvarsfull ekonomisk politik. I en sådan är vissa prioriteringar nödvändiga.

Jesper Brandberg (L)

gruppledare och kommunalråd

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare