Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: L: Vi har aldrig lovat att Stenkumlaskolan skulle återuppstå

Svar på insändaren "L(ögnare)", VLT den 3 augusti.

En insändartext i VLT inleds med "Det finns inget som tyder på att Liberalerna satsar på grundskolan". Skälet till påståendet anges vara att vi rivit Stenkumlaskolan som lades ner för 13 år sedan. 

Liberalerna i Västerås gick till val på att satsa på grundskolan, framför allt genom att höja elevpengen och fokusera på ökade kunskapsresultat. Vi har däremot aldrig lovat att Stenkumlaskolan, som skulle kosta mer pengar att renovera än vad en ny skola kostar att bygga skola, skulle återuppstå.

Sedan Liberalerna, efter valet 2018, ingick i den styrande majoriteten har kostnaden/elev i grundskolan däremot ökat med nästan 8 000 kronor. Genom ökade resurser har till exempel Fredriksbergsskolan kunnat satsa på mentorer, Vetterstorpsskolan kunnat utöka antalet skolplatser, införa tvålärarsystem samt arbeta med skolutveckling samtidigt som St Gertruds lokaler har renoverats och skolan fått möjlighet att delta i ett matteprojekt riktat till de lägre åldrarna.  

För oss liberaler är det viktigt att fler elever ska lämna grundskolan med godkända betyg i alla ämnen. För att lyckas med det är det viktigt att de resurser som står till skolans förfogande nyttjas på bästa sätt. Att bygga om gamla Stenkumlaskolan hade inte varit det.  

Anna Lundberg (L)

Ordförande grundskolenämnden

https://www.vlt.se/artikel/insandare-l-ognare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare