Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Lägg fokus på rätt saker just nu

Med paniken folk har över coronapandemin förstår jag varför alla gör en sån stor sak av precis allt, folk som står för nära i kön, folk som inte har vett i cykel/gångtrafik, folk som inte tar hänsyn, överväxta gångstråk.

Med oro i bakhuvudet tänker inte folk klart, det är uppenbart. Men personligen tycker jag att det alltid varit så, bara det att den allmänna psykiska hälsan har sjunkit och människor är frustrerade över ovisshet och rädsla för att förlora all inkomst etcetera, så de blir mer påverkade än de skulle vara i "normalt" tillstånd, bryr sig om sådant de skulle strunta i annars, eller rent utsagt inte se i vanligt fall. Det finns faktiskt sätt att släppa lös frustration om man är intresserad av att må bättre.

Med corona aktivt och en vulkan som är på g att vakna på Island (minns ni det senaste stora utbrottet?), tycker jag faktiskt att det är dags att släppa sånt där gnäll om saker som egentligen inte är så viktiga, för jorden har andra problem som är betydligt mer akuta än att ha en fin promenadväg.

Vad tror du händer i coronatider när all flygtrafik förbjuds på grund av vulkanutbrott? Vad händer om det är extremt torrt och varmt under den tiden och vi får stora skogsbränder och vi enbart kan åtgärda dem från marken?

Har våra sjukhus kapacitet för all sjukhuspersonal som behöver hjälpa de ute på fältet som inte kan ta sig till sjukhus? Kommer de att klara av högre press?

Jag skulle säga att planering och hitta lösning på ett sådant scenario kräver mer budget än lyxsaker just nu.

Bra att vara förberedd

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare