Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Lägg ner allt duttande med boll i coronatider

En engelsk fotbollsmanager sa för länge sedan "En del människor tror att fotboll är på liv och död. Jag avskyr den inställningen. Jag kan försäkra er om att det är betydligt allvarligare än så".

Men hallå, och vakna, i dag går teststationer och analyslabb på knäna och hinner inte med. Ändå ska det duttas boll och vissa lag har obligatorisk testning inför varje match.

Men för i helvete, lägg ner tills detta är över, låt labben jobba med de som behöver det.

Samtidigt berättas det att ungdomsidrotten ska fortgå, för barn driver inte smitta. Kanske det, men har ni varit på en barnträning i till exempel inomhusfotboll. Det är inte bara 30 barn med ledare i en trång gympahall det är minst 30 curlingmammor och/eller pappor också som följt sitt gullegull till träningen och står i korridoren och trängs innan alla blir insläppta i omklädningsrum och idrottshall.

Sluta nu innan vården packar ihop totalt. Håll avstånd men håll ihop, det här går kanske över redan till nästa höst om vi sköter oss, vilket inte är fallet i dag.

Anders på landet

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare