Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Lägg ner - lägg ner

Våra politiker och militärer konstaterade myndigt på 00-talet; "inom överskådlig framtid ser vi inga reella hot mot Sverige". Så "dagen efter" startade kriget i Georgien. Och så kom attacken på Krim och östra Ukraina.

Vårt försvar gick på kryckor. Civilförsvaret hade (har) inte ens några kryckor – allt på grund av godtrogna och naiva politiker utan framförhållning. Åter upprepas mantrat lägg ner (Hässlö).

Om nu F16 i Uppsala återuppstår behövs det alternativa landningsplatser. Exempelvis om en grupp Gripen ligger i landningsvarv och första kärran havererar i bankorset på Ärna. Då tror jag att det går lättare att "rensa banan" på Hässlö än på Arlanda.

Ett annat, vi såg det inte komma, scenario. Tänk om det dyker upp en eller flera beväpnade "lastbilsterrorister" på Arlanda och förskansar sig? Nyköping blir väl "internationell" flygplats? Men övrig luftfart?

Fotnot: Rubriken är en travesti på ett gammalt SVT inslag med Bo Holmström.

Bygg upp – bygg upp

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare