Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Läkemedels-automatik

Vi äldre i dagens coronaelände har ett eller flera recept på mediciner som skall hjälpa den gamla kroppen att traska vidare. Många av oss har hemhjälp och hemsjukvård som säkert håller reda på pillerburkarna och när vad som skall tagas och när det skall tagas. De håller sannolikt också reda på när recepten tar slut.

Vi som på ålderns höst är lyckligt lottade och klarar oss utan hemhjälp, vi försöker själva hålla reda på våra pillerburkar och vad som skall tagas och när det skall tagas. Ett hälsorisktagande om vi inte kommer ihåg eller om vi glömmer och tar en gång till.

Jag har en liten önskan om de läkarutskrivna recepten som säkert går att ordna med dagens fina datorprogrammering. När det sista förskrivna uttaget är gjort på apoteket skulle det per automatik gå ett meddelande från Apotekets datoranslutning till läkaren som då skulle göra en ny förskrivning gärna med en kontrollkontakt om tiden medger. På så vis skulle man aldrig behöva oroa sig för att de receptbelagda uttagen tar slut. Finns det någon läkare/vårdcentral eller apotek som kan ha synpunkter på detta ?

GuJo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare