Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Lär dig räkna Britt-Louise

Är det inte dags att du lär dig räkna Britt-Louise? Det är mycket mer skog som Riksbyggen tar från Råbyskogen än 1 ha. På Stenkumlaskolans fastighet finns/fanns 0,5 ha orörd skogsmark.  Öster och söder om Stenkumlaskolan tar Riksbyggen 1,3 ha. Norr om Stenkumlaskolan blir 2,4 ha avskrutet från Råbyskogen. Totalt förstör Riksbyggen drygt 4 ha av Råbyskogen eller nästan 9%. Naturskyddsföreningen har upprepade gånger påpekat att det är mycket mer än 1 ha som påverkas. Läs till exempel Naturskyddsföreningens remissyttrande. Varför skriver du inte om den grillplats som Riksbyggen har lovat på innergården och som skall vara tillgänglig för alla 12 000 som bor kring Råbyskogen?

Vad får vi för skattepengarna?

Svar direkt:

Jag har tagit mina uppgifter från de officiella handlingar som finns i ärendet, främst från detaljplanen. Där står: Av planområdets tre hektar  planläggs cirka 150 kvadratmeter som "natur" och utöver redan planlagd mark på två hektar tas drygt en hektar av Råbyskogen i anspråk som kvartersmark för bostäder, tekniska anläggningar, parkeringsdäck och kommunal gata (delvis redan befintliga Kornknarrestigen).Detta har jag läst och återgivit i samband med artikeln om bygglov. Jag vet att det finns delade meningar om hur mycket skog som tas bort. Jag kan även räkna.Grillplatsen du påtalar har jag ingen närmare information om och därför har jag inte skrivit om den.

Med vänlig hälsning

Britt-Louise Bergström Reporter VLT

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare