Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Lärare – dags att säga ifrån

Vi lärare sätts hela tiden på undantag, bland annat vad gäller våra löner. Vi får ofta ta emot gliringar om våra "lediga lov", så varför klaga? Få vet att vi jobbar 45 timmar/vecka för att täcka tid till lov. Att den tiden inte räcker utan timtiden snittar runt 50–55 timmar/vecka, vet inte många.

Vi har ingen semester att ta ut, vill vi vara lediga får vi ta tjänstledig eller, om vi inte ställer till det på arbetsplatsen, ta ut eventuell komptid.

Det finns inga vikarier att få tag på så vi ställer alltid "till det" om vi vill kompa.

När vi är sjuka dras 1,4 på min dagslön, alltså mer än 100 procent eftersom vi jobbar mer än heltid. Får vi lön för mer än heltid? Nej.

Att vi nu fick reda på att den retroaktiva lönen inte kommer att betalas ut blev droppen.

Vad är vi lärare värda? Ingenting. Vi har rätt till vår löneökning, precis som alla andra. Vi har dessutom jobbat igenom pandemin och riskerar dagligen att bli smittade.

Kommunals anställda får en extra utbetalning på 5 500 kronor som uppskattning för det jobba med pandemin. De visar att de uppskattar sina medarbetare.

Det är dags, lärare, att vi säger ifrån. Gå ur facket och protestera. Det är bara snack, ingen verkstad.

Snart före detta lärare

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare