Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Låt Hemvärnet vaccinera!

Låt hemvärnet sköta vaccinering när väl ett vaccin mot covid-19 kommer till Sverige. Den handfallenhet som vi ser för coronatestning påminner om tredje världen och får inte upprepas.

När jag ryckte in fick utbildningsbataljonen om cirka 1 200 man gå till exercishuset och ställa sig på rad i kortkalsonger. Längst fram vid sidan av raden stod flera värnpliktiga, var och en med sin spruta och inom en (1) minut hade varje rekryt fått sina vaccinationer. Nu går det inte att göra lika med civilister i olika ålder och kön, men med hjälp av utbildade soldater torde vaccinationen klaras av effektivt och snabbt. Dessa soldater kan vaccinera under vardagskvällar och helger så att kunderna slipper gå från jobbet. Om bråk befaras posteras ett par beväpnade soldater. Laptop med VPN-tunnel bör klara registrering i regionens datasystem.

Skrid till verket.

Medborgare

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare