Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Låt inte rutiner sätta krokben för våra äldres mående

Kommentar på inlägget "Underlätta för alla anhöriga", VLT den 25 juli.

Jag blir så ledsen och nedslagen när jag läser insändaren. Jag arbetat själv som anställd inom Västerås stad men har ingen insikt i hur äldrenämnden arbetar för äldres hälsa. Det agerande och bemötande ni beskriver i er insändande gör att jag skäms. Det väcker så mycket känslor med etiketter som ilska, frustration, hjälplöshet och sorg.

Som anställd inom kommunal förvaltning är jag väl medveten om att resursbesparingar är vardagsmat. Men när resurserna tryter, oavsett om det handlar om privatekonomi eller kommunal budget, är fantasi och kreativitet ett effektivt och nödvändigt vapen för att bekämpa att livskvaliteten blir allt för påverkad av den minskade inkomsten. Det är egenskaper som naturligtvis inte alla besitter men har man människor omkring sig, eller till och med anställda, med innovativa ådror så är det väldigt olyckligt att de inte tas till vara på. Jag är övertygad om att det finns anställda inom vår stad som har förmågan att finns lösningar för hur våra äldre ska få en tillvaro som innefattar tid med sina anhöriga. Livet ska inte enbart handla om att överleva, våra äldre måste få leva också.

Snälla Västerås stad, låt inte rutiner sätta krokben för våra äldres mående. Tänk större och utanför boxen. Sök efter frivilliga om det är personalbristen som ställer till det.

Brist på skyddsutrustning kanske går att ducka genom att efterfråga hjälp av personer med antikroppar? Allting går, man måste bara våga.

Anställd som tror på förändring

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare