Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Låt oss rekryter hjälpa samhället

En pandemi utspelar sig i världen och i Stockholm råder det kris. De skriker efter sjukvårdspersonal, legitimerad eller ej, samtidigt som 5 000 unga, friska rekryter (ej tillhörande riskgruppen) fortsätter sin utbildning i skogen.

Vissa av oss har redan genomfört nio månaders militärutbildning där vi tränats för att försvara samhället mot kriser och konflikter. Låt oss nu avbryta soldatutbildningen ute i skogen och börja hjälpa samhällets viktiga funktioner. Vi rekryter, kan resa hem och isoleras med våra familjer för att slippa smitta varandra både på tåg och på trånga logement. Då kan vi hjälpa till lokalt, på sjukhus eller andra vårdinstanser, och verkligen göra skillnad.

Vi vill göra något meningsfullt för vårt land, det var just det vi ställde upp för när vi mönstrade. Skicka hem rekryterna så vi inte smittar varandra, men framför allt för att bistå samhället i den kris som vi nu befinner oss i.

Vi kan inte fortsätta leka krig i skogen när det verkliga hotet redan är här. Vi vill och kan hjälpa till.

Rekryt

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare