Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Låt oss rösta om Västerås flygplats

En sak som förvånar mig är att det inte på något sätt har framkommit i något sammanhang hur sittande styrelse har marknadsfört flygplatsen till omvärldens intressenter. Vem har ansvaret i styrelsen och vad har utförts i denna sak? Har det förekommit någon marknadsföring och om så är fallet vad har gjorts?

Västerås har en unik placering med centralt läge i Sverige och inom 25 mils radie täcker ett stort antal företag och industrier. I närområdet finns företag med omfattande internationell verksamhet.

Studeras vad som planeras för Säve flygplats (gamla F9) i Göteborg så noteras att där ser man möjligheter där verksamhet för polisflyg och ambulanshelikopter, flygutbildningar, privatflyg och företagsflyg finns kvar. Dessutom så anses flygplatsen ha ett strategiskt bra läge till industrier vilket gör att man kan bygga sammanhållande logistik där. Det finns en vision om att Säve kan bli arbetsplats för 6 000 personer i framtiden.

Vad finns det för ambitioner och visioner i Västerås förutom att lägga ner flygplatsen?

Det liberala partiet i Sverige bildades ur kampen för rösträtt för alla kvinnor och män. Blåklinten var symbol för rösträttsrörelsen, och blev därför även partiets märke. Låt oss då rösta om flygplatsen! Lägger man där till Miljöpartiet tes om att: ”Tillsammans kan vi skapa framtidstro” så är väl saken klar, eller hur?

K-E L

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare